Tax compliance

Wij helpen u om de kwaliteit van uw aangiftes te verbeteren of de administratieve last te verlichten, zodat u tijd hebt voor belangrijkere zaken. Dat kan op verschillende vlakken: door effectief een stuk van het administratieve werk over te nemen, maar ook door uw werk te reviewen, te adviseren over hoe u het proces kunt verbeteren of door iemand tijdelijk ter beschikking te stellen die u helpt efficiënte processen/procedures te implementeren of in-house uw tax compliance te beheren.

Insourcen of outsourcen

Onze ondersteuning wordt volledig aangepast aan uw interne mogelijkheden. In de meeste gevallen zullen wij eenvoudigweg op basis van uw eigen werkdocumenten de aangiftes voorbereiden, reviewen en/of indienen. Wilt u dat uw eigen mensen zich volledig kunnen focussen op andere activiteiten? Dan komt een van onze compliancespecialisten ad interim deze rol bij u opnemen.

Aangezien PKF-VMB lid is van het PKF-netwerk, kunnen wij ook vlot op internationale schaal uw tax compliance coördineren.

Optimaliseren van uw complianceproces

PKF-VMB kan u helpen om:

  • efficiënte processen en procedures te implementeren
  • handleidingen en/of beslissingstabellen op te stellen voor uw financiële profielen
  • uw interne controles te documenteren en te optimaliseren

Ook wanneer u een nieuw ERP-systeem implementeert, kunnen onze compliancespecialisten hun best-practice-ervaring delen over de automatisering van de tax compliance. Op deze manier helpt PKF-VMB u om uw complianceproces te versnellen, de risico’s te verlagen en het proces kostenefficiënt te houden.

"Een tax-efficiënte structuur uitwerken is op zich niet moeilijk. De uitdaging ligt erin één te vinden die ook werkt voor de business."

Wouter Brackx
Tax partner

Internationale expertise via het PKF netwerk

Het PKF International netwerk omvat diverse kantoren verspreid over 385 locaties in 125 landen, die assurance, accounting en business advisory diensten verstrekken. Samen vertegenwoordigen de leden een omzet van 2,52 miljard dollar (juni 2013) en tellen ze ongeveer 22.500 medewerkers.

Erkend dienstverlener

http://www.kmo-portefeuille.be

Contacteer: Kurt De Haen

E: kurt.dehaen@pkf-vmb.be
T: +32 (0)2 460 09 60

Contacteer: Wouter Brackx

E: wouter.brackx@pkf-vmb.be
T: +32 (0)2 460 09 60