Accounting

Als ondernemer wilt u een accountant die meer doet dan alleen financiële gegevens administratief verwerken. Onze rol als accountant beperkt zich niet tot de jaarrekening opmaken of de fiscale verplichtingen vervullen. Bij ons kunt u rekenen op een actieve begeleiding en adviesverlening met een correcte boekhouding als vertrekpunt.

Correcte boekhouding als vertrekpunt

Een correcte boekhouding is cruciaal om uw bedrijf op een gezonde manier te kunnen leiden. Wij staan u bij om uw cijfers voor te bereiden, te meten, te interpreteren en te analyseren. Zo krijgt u een helder en reëel zicht op de financiële situatie van uw bedrijf.

Goede managementrapportering maakt het verschil

Wij willen uw financiële informatie naar een hoger niveau tillen. Up-to-date en gebruiksklare managementinformatie die de onderneming ondersteunt en haar focus verscherpt, daar draait het voor ons om bij accounting.

Wij staan u bij met:

  • Accounting & tax compliance
  • Managementrapportering
  • Administratieve organisatie

Contacteer ons

Nico Van der Goten (Antwerpen)
nico.vandergoten@pkf-vmb.be
+32 (0)3 237 65 60

Stefan Agten (Pelt)
stefan.agten@pkf-vmb.be
+32 (0)11 64 11 34

Patrick Indenhoek (Hasselt)
patrick.indenhoek@pkf-vmb.be
+32 (0)11 64 11 34

Nicolas Declèves [FR] (Wemmel)
nicolas.decleves@pkf-vmb.be
+32 (0)2 460 09 60

Proud partner of

www.startit.be

KBCStartIt_logo

Erkend dienstverlener

http://www.kmo-portefeuille.be

Recent bericht: "Overweeg uitkering van een liquidatiereserve aan 5% belastingheffing vanaf 2020"

Met ingang van het aanslagjaar 2015 heeft een kleine en middelgrote onderneming de optie om een aanvullende vennootschapsbelasting van 10% te betalen op haar winst van het boekjaar als deze geboekt wordt als een liquidatiereserve. In dat geval heeft de aandeelhouder – natuurlijke persoon de mogelijkheid om deze boekhoudkundige reserves belastingvrij op te strijken, evenwel enkel bij liquidatie van de vennootschap. Echter, vanaf 2020 is het ook mogelijk om een dividend uit te keren dat geïmputeerd wordt op een liquidatiereserve aan slechts 5% personenbelasting. In dat geval is de totale effectieve belastingkost van de dividenduitkering 13,64%. Welke voorwaarden moeten in deze voldaan zijn?

Lees meer »