Collega’s aan het woord – Jolien (junior auditor)

Jolien zocht als schoolverlater specifiek naar een job waarbij ze in teamverband zou kunnen werken zonder te veel "afstand" tussen mensen. Heeft ze dat bij PKF-VMB gevonden?

Hoe heb je PKF-VMB leren kennen? Ik was specifiek op zoek naar een bedrijf dat niet te groot was en wou graag in teamverband werken zonder te veel “afstand” tussen mensen. “Dan moet je bij PKF-VMB op gesprek gaan”, zei de recruiter mij. De kennismaking die volgde was heel aangenaam. Ik ben er goed onthaald...

Hoe heb je PKF-VMB leren kennen?

Ik was specifiek op zoek naar een bedrijf dat niet te groot was en wou graag in teamverband werken zonder te veel “afstand” tussen mensen. “Dan moet je bij PKF-VMB op gesprek gaan”, zei de recruiter mij.
De kennismaking die volgde was heel aangenaam. Ik ben er goed onthaald geweest, vriendelijke mensen ontmoet. Eigenlijk enkel positieve ervaringen. Ik heb dan ook niet getwijfeld toen ik een voorstel kreeg. Het bedrijf leek me een heel toffe cultuur te hebben. En nu, een jaar na mijn opstart, kan ik alleen maar zeggen dat mijn “buikgevoel” helemaal juist was toen.

Hoe heb je je eerste weken ervaren?

Heel veel informatie gekregen en opleidingen. Alles werd goed uitgelegd. Ik kon onbeperkt vragen stellen, ik werd goed ondersteund.
Mijn eerste werkdag hadden we al onmiddellijk een kwartaalmeeting met onze afdeling, waarbij ik alle collega’s leerde kennen en we achteraf samen een hapje gingen eten.
Op mijn eerste opdracht werd ik heel goed begeleid door een meer ervaren medewerker.

Van studeren naar werken… was het een grote aanpassing?

De omschakeling naar een volle dag bezig zijn gedurende vijf dagen per week was even aanpassen ja, maar het is toch “toffer” dan studeren (lacht). Ik ben nu echt bezig, maak me nuttig, kan een bijdrage leveren, dat is fijn.

Komt hetgeen wat je leerde op de schoolbanken hier goed van pas?

Vooral de kennis die ik opdeed bij boekhoudkundige vakken kan ik heel goed gebruiken in mijn huidige job. En ook rechtsvakken zoals vennootschapsrecht en fiscaal recht pas ik nu dagelijks toe in praktijk.

Hoe is de begeleiding voor starters?

Heel goed, je krijgt overal onmiddellijk een opleiding over. Ook wanneer je in de praktijk bezig bent, wordt eerst alles goed uitgelegd. Je werk wordt nagekeken en er worden verbeterpunten aangehaald.

Inmiddels kan je terugblikken op een jaar ervaring, hoe zie je zelf je evolutie?

Ik merk zowel een evolutie op technisch als op persoonlijk vlak. Mijn kennis is uitgebreider geworden door dingen in praktijk toe te passen. Wat vroeger abstract was kan ik nu veel beter begrijpen. Maar ik ben zelf ook “opener” geworden. Er is een vorm van vertrouwen gegroeid. Ik heb veel afwisseling in mijn projecten, en ga met verschillende types mensen om, dus leer daarom snel en veel bij.

Waarom zou een schoolverlater bij PKF-VMB moeten beginnen?

Vooral omwille van de begeleiding. Je zit in kleine teams bij de klant dus je werkt nauw samen met meer ervaren mensen. Je krijgt goede opleidingen. Oh ja, en de collega’s zijn bovendien heel tof!

Wat zijn de grootste troeven van PKF-VMB?

Kleine teams, sfeer, begeleiding, kwaliteit.

Zie je voldoende opportuniteiten om nog lang te blijven?

Ja, je doet elk jaar wel iets anders. Je mag steeds meer doen. Je job evolueert van jaar tot jaar. Je ziet ook de doorgroeimogelijkheden van collega’s met meer ervaring. Je weet van bij de start dat een groeitraject mogelijk is. Temeer omdat je binnen een groeiende omgeving zit. Dat creëert kansen.

Ik heb niet getwijfeld toen ik een voorstel kreeg. Het bedrijf leek me een heel toffe cultuur te hebben. En nu, een jaar na mijn opstart, kan ik alleen maar zeggen dat mijn “buikgevoel” helemaal juist was toen.

Jolien Van Haute
Junior Auditor

Eigenlijk bestaat er geen 'standaard-werkdag' in mijn job. Elke dag is anders en zelfs als supervisor leer ik nog alle dagen bij.

Klik hier voor het verhaal van Farah (Accounting Supervisor)

“Ik zie hier nog veel mogelijkheden voor mezelf en bovendien is geen enkele opdracht dezelfde, voor je het weet zijn we 10 jaar verder en heb ik me geen moment verveeld”.

Klik hier voor het verhaal van Toon (Junior Consultant Transaction Services)

"De begeleiding die je krijgt van mensen met ervaring is goud waard"

Klik hier voor het verhaal van Sam (audit Manager)

"Je wordt hier niet in een hoekje geduwd. Ons takenpakket gaat heel ruim. Dat vind ik een grote troef." (Vicky en Pieter-Jan - Tax Consultants)

Klik hier voor het verhaal van Vicky en Pieter-Jan