Collega’s aan het woord – Toon (Junior consultant Transaction Services)

Toon startte als schoolverlater in 2017 bij PKF-VMB. We namen even tijd en een kop koffie om naar zijn verhaal te luisteren... Hoe verliep het eerste contact? Twijfelde je niet? Hoe blik je terug op je eerste jaar bij PKF-VMB? Heb je in praktijk al veel toegepast van wat je leerde op de schoolbanken? We hadden vele vragen en Toon veel geduld om ze te beantwoorden. Bedankt Toon, voor deze mooie getuigenis!

Fijne contacten en een job waarbij werken met cijfers én mensen centraal staat, dat waren de beweegredenen van Toon Tordeur om te starten bij PKF-VMB.

 

Hoe was je eerste contact bij PKF-VMB?

Ik voelde me bij het eerste contact al onmiddellijk op mijn gemak. Ook bij de volgende gesprekken had ik steeds fijne contacten.

Heb je niet getwijfeld toen je een jobvoorstel kreeg?

Ik heb er goed over nagedacht. Ik had nog een aantal andere opties, maar de functie was wat ik absoluut wou doen. Een combinatie van cijferanalyse en veel menselijk contact, zowel met klanten als met collega’s. Fijn toch?
Ik had bovendien bij alle mensen die ik tijdens mijn sollicitatiegesprekken ontmoet heb een heel goed gevoel, dat is de reden waarom ik zonder twijfel voor PKF-VMB heb gekozen.

Hoe heb je je eerste weken ervaren?

Ik heb veel hulp gekregen van bij het begin, zowel van managers als van seniors. Mijn vragen werden steeds onmiddellijk beantwoord. Men vond het positief dat ik veel vragen stelde, het was nooit een vraag te veel. Het was van bij de start best druk, maar dat was prima. Ik heb de eerste weken onmiddellijk veel bijgeleerd.

Hoe was de overschakeling van school naar deze job, pas je toe wat je leerde en word je goed begeleid?

Mijn master opleiding handelswetenschappen – finance & risk en postgraduaat finance & securities vormen zeker een goede basis voor wat ik nu in de praktijk toepas. Begrippen zoals netto werkkapitaal, netto financiële positie en cash flow zijn niet langer abstract maar worden dagelijks gebruikt. De begeleiding is hier uitstekend. We werken nauw samen met elkaar. Dit zorgt ervoor dat je rechtstreeks kan profiteren van de ervaring van managers en partners.

Inmiddels kan je terugblikken op een jaar ervaring,  wat vind je zelf van je evolutie?

Ik vind dat ik het 1e jaar heel veel heb bijgeleerd, zowel op vlak van cijferanalyse als op communicatief vlak. Het te woord staan van klanten en overleggen met collega’s is een zeer belangrijk aspect van deze job. De materie wordt ook steeds duidelijker, ik begrijp steeds beter welke zaken belangrijk zijn bij een due diligence of waardering.
Door onze zeer uiteenlopende klantenportefeuille leer je de verschillen tussen de sectoren. Verder heb ik geleerd op welke manier je om moet gaan met elke partij in het verkoopsproces. Bij PKF-VMB kan je altijd terecht bij je collega’s en zit je in een learning while doing proces. Ook het volgen van opleidingen wordt er sterk aangemoedigd. Al deze factoren hebben ervoor gezorgd dat ik het afgelopen jaar grote sprongen heb gemaakt in mijn ontwikkeling.

Waarom zou een schoolverlater bij PKF-VMB moeten beginnen?

Omdat je veel feedback krijgt, je onbeperkt vragen kan stellen en al snel de vrijheid krijgt om zelf ook je bijdrage aan een project te leveren. Aangezien PKF-VMB niet té groot is, kan je rechtstreeks profiteren van de ervaring die managers en partners hebben. Ik denk dat je in weinig bedrijven zo’n direct contact hebt met mensen van het hoogste niveau. Verder zijn we ook wel echt een goed team. Bovendien heb je ook nog een goede work-life balans.

Wat zijn de grootste troeven van PKF-VMB?

Collegialiteit, hulpvaardigheid, leertraject, work-life balans, oog voor de fun-factor.

Zie je voldoende opportuniteiten om nog lang te blijven?

Absoluut. Ik wil graag doorgroeien naar senior niveau en ook daarna zie ik nog voldoende mogelijkheden om door te groeien naar manager en zelfs senior manager. Voor je het weet zijn we zo 10 jaar verder en heb ik me geen moment verveeld. Het is overigens niet alleen de mogelijkheid om door te groeien die opportuniteiten levert, maar ook het feit dat geen enkele opdracht hetzelfde is. Uitdagingen genoeg hier!

“Ik zie hier nog veel mogelijkheden voor mezelf en bovendien is geen enkele opdracht dezelfde, voor je het weet zijn we 10 jaar verder en heb ik me geen moment verveeld”.

Toon Tordeur
Junior consultant Transaction Services

"De begeleiding die je krijgt van mensen met ervaring is goud waard"

Klik hier voor het verhaal van Sam (Audit Manager)

Ik heb niet getwijfeld toen ik een voorstel kreeg. Het bedrijf leek me een heel toffe cultuur te hebben. En nu, een jaar na mijn opstart, kan ik alleen maar zeggen dat mijn “buikgevoel” helemaal juist was toen.

Klik hier voor het verhaal van Jolien (Junior Auditor)

"Je wordt hier niet in een hoekje geduwd. Ons takenpakket gaat heel ruim. Dat vind ik een grote troef." (Vicky en Pieter-Jan - Tax Consultants)

Klik hier voor het verhaal van Vicky en Pieter-Jan

Eigenlijk bestaat er geen 'standaard-werkdag' in mijn job. Elke dag is anders en zelfs als supervisor leer ik nog alle dagen bij.

Klik hier voor het verhaal van Farah (Accounting Supervisor)