Collega’s aan het woord – Farah (supervisor accounting)

Farah startte 9 jaar geleden bij PKF-VMB en maakte er een mooie carrière van stagiair tot supervisor binnen de afdeling accounting te Antwerpen. Ze vertelt met veel enthousiasme hoe haar verhaal hier begon en welke kansen ze kreeg.

Waarom koos jij destijds voor PKF-VMB? Ik ben hier toevallig binnen gekomen via een stage die ik moest lopen tijdens mijn studies, maar ik moet zeggen dat ik al vlug mijn hart verloren had aan PKF-VMB, dus ik hoopte bij afloop van mijn stage wel op een contract. En zo is het gelukkig ook gegaan....

Waarom koos jij destijds voor PKF-VMB?

Ik ben hier toevallig binnen gekomen via een stage die ik moest lopen tijdens mijn studies, maar ik moet zeggen dat ik al vlug mijn hart verloren had aan PKF-VMB, dus ik hoopte bij afloop van mijn stage wel op een contract. En zo is het gelukkig ook gegaan. Ik had zowel tijdens mijn stage als na mijn effectieve start zeer behulpzame collega’s, ik leerde veel bij, het ging allemaal vrij vlot en gemakkelijk. Ik voelde me hier van bij het begin “op mijn gemak”.

In welk kantoor werk je?

Kantoor Antwerpen, super toffe locatie. We zitten hier vlak aan “het Eilandje”. Altijd wat te zien hier. (lacht)

Wat maakt PKF-VMB voor jou uniek?

Op nummer één staat bij mij de flexibiliteit, dat vind ik heel belangrijk. En die vind je terug op verschillende vlakken, zowel op vlak van arbeidsinhoud als op vlak van werkuren. Ik krijg veel autonomiteit in het maken van mijn planning en ik spreek daarbij niet alleen voor mezelf, ik zie dat ook bij collega’s van andere niveaus.

Wat vind je leuk aan je collega’s?

Goh, (denkt even na) iedereen is anders natuurlijk, dus om nu echt iets specifieks te benoemen… Nu, los van het feit dat er heel wat diversiteit is tussen de collega’s, hebben we ook wel een aantal dingen die ons allemaal typeren. We zijn allemaal trots op de kwaliteit van ons werk en er heerst hier een sfeer van collegialiteit en behulpzaamheid. In drukke periodes zijn we er echt voor elkaar. Het is heel fijn om te weten dat je kan rekenen op je collega’s.

Hoe ziet een werkdag er voor jou doorgaans uit?

Dat is elke dag anders. Vandaag heb ik bijvoorbeeld een opleiding gehad. Voor de rest van de dag staat er nazicht van voorbereide aangiftes op de planning. Onze juniors bereiden ze voor en ik kijk samen met mijn collega supervisor hun werk na.
Op het einde van de week neem ik de tijd om samen met “mijn juniors” hun prestaties van de afgelopen week en de planning voor de volgende week te bekijken. Zo help ik hen groeien en zelf groei ik ook door hen te coachen.
Ook het opstellen en geven van opleidingen hoort tot mijn takenpakket. En verder evalueren van juniors en seniors, jobinterviews met kandidaten, besprekeningen met klanten, fiscale controles, …. Eigenlijk bestaat er geen “standaard werkdag” in mijn job. En dat maakt het net zo boeiend natuurlijk.

Hoe innovatief is jouw job?

Onze job evolueert constant. We scholen constant bij. Zowel op vaktechnisch vlak als op vlak van software. Het is ongeloofelijk hoe vooral de digitalisering onze job veranderd heeft. En dan vooral boeiender gemaakt heeft.

Wat vind je aangenaam aan het aansturen van juniors en seniors?

Hen zien evolueren. Je ziet waar ze het moeilijk mee hebben. Het is leuk hen te kunnen helpen ontwikkelen naar een hoger niveau. Ik krijg daar ook veel dankbaarheid en appreciatie voor terug. Dat geeft me voldoening.

Wat is je favoriete moment van de dag? Wat geeft jou een kick?

Ik krijg een boost wanneer ik gedaan heb wat op de planning staat. Dat gebeurt niet altijd want vaak komen er ad hoc zaken tussen die voorrang krijgen. Gelukkig krijg ik wel voldoende ruimte en flexibiliteit om mijn planning op een of andere manier af te werken.

Inmiddels ben je van stagiair doorgegroeid naar junior vervolgens senior en nu supervisor. Leer jij nog bij?

Ja zeker. Op alle vlakken. Technisch sowieso maar ook sociaal in het omgaan met mensen, collega’s, klanten. Het coachen van mensen heeft me veel bijgeleerd over mezelf en over omgang met anderen. Binnen PKF-VMB wordt ook veel aandacht besteed aan opleidingen. Zowel de technische kant als de soft-skills komen aan bod. De oprichting van de PKF-VMB Academy enkele jaren geleden heeft er toe geleid dat we nu jaarlijks een opleidingsprogramma hebben met kwaliteitsvolle IAB- erkende opleidingen. Dat is echt een meerwaarde.

Waar ben je het meest dankbaar voor?

Dat ik hier de kans krijg om een mooie carrière te combineren met mijn gezinsleven. Dat krijg je niet overal.

Heb jij ook hobby’s?

Op dit moment heb ik buiten het werk mijn handen vol aan mijn kinderen. Ze zijn 3 en 6  nu. Ik werk vier vijfde, waardoor ik wel voldoende tijd met hen kan doorbrengen. Dat vind ik overigens ook een sterkte bij PKF-VMB. Deeltijds werken zet mijn carrière niet op een zijspoor.

Vind jij PKF-VMB een goede werkgever?

Ja, zeker. Zowel op het vlak van verloning als doorgroeimogelijkheden.

Wat is je favoriete werk outfit?

Ik voel me het best in een jeans en sneakers.

Beste herinnering bij PKF-VMB tot nu toe?

Oei, er zijn er al wel wat. Maar als ik echt moet kiezen dan ga ik voor de meer daagse uitstap met alle juniors helemaal in het begin van mijn carrière. Zo leerde ik mijn collega starters al van bij het begin goed kennen. Maar zoals ik al zei, intussen zijn er al heel veel goede herinneringen en ik hoop er nog veel bij te maken.

 

Eigenlijk bestaat er geen 'standaard-werkdag' in mijn job. Elke dag is anders en zelfs als supervisor leer ik nog elke dag bij.

Farah Ahidar
Supervisor Accounting

"De begeleiding die je krijgt van mensen met ervaring is goud waard"

Klik hier voor het verhaal van Sam (audit Manager)

"Je wordt hier niet in een hoekje geduwd. Ons takenpakket gaat heel ruim. Dat vind ik een grote troef." (Vicky en Pieter-Jan - Tax Consultants)

Klik hier voor het verhaal van Vicky en Pieter-Jan

“Ik zie hier nog veel mogelijkheden voor mezelf en bovendien is geen enkele opdracht dezelfde, voor je het weet zijn we 10 jaar verder en heb ik me geen moment verveeld”.

Klik hier voor het verhaal van Toon (Jr Consultant Transaction Services)

Ik heb niet getwijfeld toen ik een voorstel kreeg. Het bedrijf leek me een heel toffe cultuur te hebben. En nu, een jaar na mijn opstart, kan ik alleen maar zeggen dat mijn “buikgevoel” helemaal juist was toen.

Klik hier voor het verhaal van Jolien (Junior Auditor)