Tax planning

Waar tax advies draait om zaken op de juiste manier aanpakken, draait het bij tax planning over de zaken op een betere manier aanpakken. Vanzelfsprekend gaat de business voor, maar als het mogelijk is om in 1 beweging de tax kosten, tax managementkosten en of tax cashflowkosten te verlagen, loont het om alternatieve scenario’s te bestuderen vanuit een fiscale invalshoek.

Wij geven businessoplossingen, geen fiscale oplossingen

Wij weten uit ervaring dat louter fiscaal gedreven oplossingen op lange termijn niet werken, omdat ze de business dwingen bepaalde grenzen te respecteren. Daarom maken wij er een punt van om pragmatische fiscale oplossingen aan te reiken die rekening houden met uw businessbehoeften, en niet omgekeerd.

Ook belangrijk: wij trekken voldoende tijd uit om u te leren kennen, uw businessbehoeften te begrijpen en de criteria voor een goede oplossing te doorgronden.

Aandacht voor antimisbruikbepalingen

In het huidige fiscale klimaat kan tax planning een delicate kwestie zijn, in het bijzonder wanneer een bepaalde keuze voornamelijk fiscale drijfveren blijkt te hebben. PKF-VMB houdt er rekening mee dat een fiscale oplossing in de eerste plaats een businessoplossing moet zijn. Ook dit maakt deel uit van onze ‘Finance for business’-belofte. Zo bent u zeker dat de oplossingen die wij aanreiken de test van een fiscale controle doorstaan.

"Een tax-efficiënte structuur uitwerken is op zich niet moeilijk. De uitdaging ligt erin één te vinden die ook werkt voor de business."

Wouter Brackx
Tax partner

Internationale expertise via het PKF netwerk

Het PKF International netwerk omvat diverse kantoren verspreid over 385 locaties in 125 landen, die assurance, accounting en business advisory diensten verstrekken. Samen vertegenwoordigen de leden een omzet van 2,52 miljard dollar (juni 2013) en tellen ze ongeveer 22.500 medewerkers.

Erkend dienstverlener

http://www.kmo-portefeuille.be

Contacteer: Kurt De Haen

E: kurt.dehaen@pkf-vmb.be
T: +32 (0)2 460 09 60

Contacteer: Wouter Brackx

E: wouter.brackx@pkf-vmb.be
T: +32 (0)2 460 09 60